El Punt lila de la Festa Major dels Sants Genís atén 244 persones

Última revisió 28-09-2022 13:59
28/09/2022

Durant les nits de la festa major dels Sants Genís, Vilassar va comptar, com ja és habitual, amb un dispositiu de Punt lila. En aquesta ocasió, la nit del 25 va comptar amb un punt fix i una parella itinerant, i la nit del 26 d’agost, amb un de fix. Durant els dos dies d’atenció, el servei va atendre 244 persones.

Per nits, la del dijous es van atendre 88 persones, la majoria de les quals van ser intervencions amb persones CIS nois (56%), i per franja d’edats, la de joves entre 14 a 18 anys va ser la més nombrosa (56%). Durant aquesta nit no es va denunciar cap agressió, però si que des de Cúrcuma, entitat encarregada de la dinamització del Punt lila, van fer un acompanyament per violències viscudes en el passat, i que es va voler compartir al punt. A l’inici de la nit, la pluja va fer acte de presència i aquest fet va provocar que durant una hora i mitja les itineràncies fossin més breus i limitades, amb la qual cosa van disminuir les atencions i consultes.

Pel que fa a la nit del divendres, es va atendre un total de 156 persones, el 62% de les quals eren del gènere femení, i el 50% d’aquestes actuacions van ser amb adolescents d’entre 14 i 18 anys. La majora d’actuacions i acompanyaments van ser d’assessorament, sensibilització, resposta de preguntes i informació sobre el Punt Lila, tot i que també es va denunciar una agressió per part d’una noia que havia patit tocaments. Des del Punt lila es va fer el corresponent acompanyament i detecció dels agressors.

Els temes sobre els quals es va fer més sensibilització van ser la salut sexual i mètodes anticonceptius, pornografia, treball sexual i educació, salut i dolors menstruals, repartiment de kits del plaer de Sida Studi o material local (polseres “Vilassar amb Orgull” o “Noméssíéssí”, tríptics...), informació dels serveis territorials d’atenció a la dona i a la comunitat LGTBIQ+, i identificació de violències masclistes o informacions sobre sexualitats i gènere, consentiment o construcció del desig, entres d’altres.

A més, des de Cúrcuma van plantejar dinàmiques d’interacció amb les persones que s’apropaven al Punt lila, com l’iceberg de les violències masclistes, vulves i clítoris 3D, entre d’altres propostes.

L'entitat Cúrcuma destaca que el fet de disposar de materials no només vinculats a les violències masclistes vers les dones, sinó també al col·lectiu LGTBIQ+, i sobre la construcció de la masculinitat normativa, permet acollir i donar informació a un sector més ampli de la població.

Punt lila
Punt lila

Et pot interessar