La 30a Trobada del Maresme marca el retorn dels gegants als carrers de Vilassar

Última revisió 04-10-2021 12:23
04/10/2021

Vilassar va acollir el passat dissabte 2 d'octubre, la 30a Trobada de gegants del Maresme que es va reprendre després de dos anys sense poder celebrar-la.

Una vintena de colles de la comarca i els voltants van assistir aquest dissabte a la 30a Trobada de Gegants del Maresme en un acte que va representar el retorn dels gegants als carrers de Vilassar. Aquesta trobada va marcar el final de l'hereuatge d'en Pere Màrtir i l'elecció del nou gegant Hereu del Maresme. 

L'activitat va començar a mitja tarda al Parc de can Rafart on l'arribada dels gegants de Vilassar va marcar l'inici dels actes. Després d'unes ajustades votacions secretes per escollir el nou hereu i de la benvinguda de l'alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró, va arribar un dels moments més esperats de la tarda: el Ball del Maresme, una dansa que només es balla en les trobades comarcals i en la qual participen tots els gegants i gegantes amb el protagonisme de la parella amfitriona. 

Seguidament, totes les colles geganteres es van desplaçar fins a la Plaça de la Vila tornant a ocupar els carrers de Vilassar després de dos anys sense poder-ho fer i allà, un cop va ser fosc, es va fer l'elecció del nou gegant hereu. Amb un espectacle de llum representant la mar i la muntanya del Maresme es va desvelar que l'Adrià de Sant Adrià del Besòs era escollit Hereu 2021. 

L'acte va acabar de nou a can Rafart amb l'imposició del faixí al nou hereu.