L'Ajuntament ha destinat 400.000€ el 2020 per ajudar famílies, comerços i entitats a paliar els efectes de la crisi sanitària

Última revisió 21-01-2021 15:12
21/01/2021

Al llarg de l'any 2020, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt ha destinat prop de de 400.000€ per pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19 que s'estan allargant en el temps i que es manifesten amb una gran intensitat.

Des del consistori es va considerar essencial des del primer moment reforçar el suport a les persones i col·lectius més vulnerables i prestar ajuts als professionals que desenvolupen llurs activitats com a persones físiques o bé mitjançant empreses de petita dimensió que s'han vist greument afectats per les restriccions imposades per la crisi sanitària. En aquest sentit, es van aprovar, d'una banda, uns ajuts extraordinaris per tal d'afavorir la continuïtat de les seves activitats en un context econòmic i social desfavorable i atenuar els efectes negatius que estant suportant i, de l'altra, uns ajuts socials per reduir i esmorteir l’impacte de la Covid-19 entre la població i deixar un marge d’estabilització de l’economia de les llars. La finalitat és reduir al màxim el possible risc d’exclusió de les persones que es veuran afectades per aquesta crisi i que fins ara disposaven d’una situació socioeconòmica sostinguda.

La distribució de les prestacions als diferents col·lectius ha estat la següent:

  • Ajuts al comerç: Ajuts a bars, restaurants, centres d’estètica i petit comerç en general. S’han prestat ajuts a un total  66  de comerços del municipi  per  valor de 44.365,65€.
  • Prestacions socials.  Ajuts directes a persones/famílies vulnerables: S’han prestat ajuts a un totals de 190 famílies de municipi per  valor de 313.391, 11 €.
  • Subvencions en l’àmbit del treball comunitari
  •  Associacions / entitats han rebut ajudes per valor de 31.000 €.

 

Ajudes econòmiques i socials
Ajudes econòmiques i socials