L'Aplec de Sardanes s'afegeix a la celebració dels 400 anys dels Sants Màrtirs

Última revisió 20-03-2023 12:22
20/03/2023

L'Aplec de Sardanes va celebrar, aquest diumenge 19 de març, la seva 23a edició amb la participació de cinc cobles que van fer sonar peces sobre festes i tradicions. Una de les sardanes va incloure els Goigs dels Sants Màrtirs i, se sumava així, a la celebració dels 400 anys de l'arribada de les relíquies a Vilassar.

Durant tota la jornada, les sardanes van ser protagonistes a Vilassar en un diumenge que, a diferència de l’any passat, el temps va acompanyar i va permetre la celebració amb tota normalitat. Com ja és habitual, la fira d’artesans es van instal·lar al voltant de la plaça de la Vila oferint diversitat de productes a tots els i les assistents a l’acte organitzat, un any més, pel Grup Sardanista.

La inauguració oficial es va fer a les 11 del matí amb la presència de la presidenta del Grup Sardanista, Rosa Maria Prats i l’alcaldessa, Carola Llauró, acompanyades dels regidors i regidores del consistori.

Les cobles Mediterrània, Principal de la Bisbal, Marinada, Sant Jordi i la Principal del Llobregat van ser les cinc cobles encarregades de posar música a la jornada. Totes elles van tocar peces relacionades amb festes i tradicions en honor a la celebració dels 400 anys dels Sants Màrtirs.

Abans de tancar la primera part de la jornada, pels vols de les dues del migdia, va sonar la sardana dels Gegants de Vilassar i en Pere Màrtir i la Genisa van ser els encarregats d’obrir el ball acompanyats de tota la Colla de Geganters.

I a la tarda, la sardana destacada va ser “La Festa Major de l’Ametlla de Merola” una sardana que inclou els Goig dels Sants Màrtirs i que va fer honor a la commemoració dels 400 anys dels Sants Màrtirs a Vilassar.