Protecció Civil provarà el sistema d'alertes als telèfon mòbils al Maresme el 14 de setembre

Última revisió 06-09-2023 11:29
06/09/2023

Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat que farà una prova amb el sistema d’alertes a telèfons mòbils, el dia 14 de setembre, al Maresme i l’àrea de Barcelona. L’enviament al Maresme es farà a les 10h del matí. 

Tots els telèfons mòbils que a les 10 del matí del dijous 14 de setmebre estiguin a la comarca del Maresme, encara que sigui de pas per carretera o ferrocarril, rebran el següent missatge de text: 

“PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”. El missatge s’enviarà en català, castellà i anglès.

El missatge arriba acompanyat d’un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge. Les persones que el rebin no han de trucar al 112, només cal que llegeixin el missatge abans de prémer la tecla que surti en pantalla per tal que el so finalitzi. Les persones que per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs sons no vulguin rebre’l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo.

Com que l’eina de missatgeria desenvolupada per l’Estat no inclou cap sistema de verificació de la recepció del missatge, la Generalitat habilitarà, com s’ha fet en les quatre proves realitzades fins ara, una enquesta perquè la ciutadania informi de si han rebut o no l'alerta. Es tracta d’una enquesta anònima que no recull cap dada.

El sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps. Es farà servir només en els casos d’emergència greu en què l’autoritat de Protecció Civil hagi determinat que cal donar instruccions a la població sobre com actuar.

Podeu trobar tota la informació del sistema i de la prova en aquest enllaç:

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/cecat/vols-rebre-alertes-protecciocivil/