Tot a punt per la 32a Fira del Bolet

Última revisió 19-10-2022 11:39
19/10/2022

El cap de setmana del 22 i 23 d'octubre arriba la 32a edició de la Fira del Bolet i la Natura de Vilassar. L'Associació Amics dels Bolets de Vilassar i el Museu Arxiu ja tenen a punt un cap de setmana ple d'activitat amb la mostra de bolets, el tastet de bolets i la fira de productes artesans.

Un dels esdeveniments més esperats del panorama cultural del municipi és la Fira del Bolet i la Natura que aquest any se celebrarà el cap del setmana del 22 i 23 d'octubre. Dins el programa d'actes, aquest dijous 20, a les 19.30 h, al Museu es farà la presentació de la nova edició de la fira amb la conferència Els colors de la natura a càrrec d'Eliseu Vernis.

Els actes continuaran els dissabte 22 i el diumenge 23 amb la mostra de bolets, el tastet de bolets, la fira de productes artesans i relacionats amb la natura i l'entrega del Bolet d'Or.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Dijous 20 d’octubre
Presentació de la Fira del Bolet i la Natura 

a les 19.30 h, al Museu Arxiu
Conferència “El color de la natura”, a càrrec d’Eliseu Vernis, coneixedor del món dels bolets i soci de la Societat de Micologia de Catalunya.

Dissabte 22 d’octubre
al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

Surt al bosc i col·labora amb la mostra dels bolets! 
d’11 a les 13 h.
Sortida familiar organitzada per anar a buscar bolets, a càrrec de Toni Marí del Centre de Documentació del Parc i Toni Sánchez, boletaire.
Punt de trobada al Dolmen de La Roca d’en Toni a les 11 h. del matí. Cerqueu fins a dos exemplars de la mateixa espècie i porteu-los al Museu per incorporar-los a la Mostra.

Taller infantil: construccions amb Kapla 
de 17 a 20 h.

Mitjançant peces de fusta realitzarem construccions de gran format per omplir can Banús de construccions singulars.

32a Mostra de bolets 
de 18 a 21 h.

Exposició de les diferents espècies de bolets i les seves principals característiques classificades pels Amics dels bolets i col·laboradors.

Tastet de bolets 
de 18 a 21 h.

Degustació d’una cassoleta de bolets amb botifarra esparracada, cuinada en directe a l’era del Museu Arxiu, acompanyada, d’una llesca de pa i un got de vi.

Diumenge 23 d’octubre
al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

22a Fira del bolet i la natura 
de 10 a les 20 h, al carrer Marquès de Barberà

Parades de bolets frescos i assecats, cistells, taller de fang, embotits i un ampli ventall de productes artesans.

A les 11 h. 
Inauguració oficial de la Fira a càrrec de les autoritats assistents.

A les 11 h. 
Taller d'estampació boletaire amb Mireia Pujol

32a Mostra de bolets 
de 10 a 20 h.
Exposició de les diferents espècies de bolets i les seves principals característiques classificades pels Amics dels bolets i col·laboradors.

Swing Engine 
d’11.30 a 13.30 h.

al carrer Marquès de Barberà. Versions i ritmes al més pur swing i dixieland.

Lliurament del Bolet d’or 
a les 13 h.

Reconeixement de l’Associació Amics dels Bolets a un vilassarenc o vilassarenca que s’hagi distingit en la seva dedicació al nostre poble en les activitats culturals, socials o esportives.

Tastet de bolets 
de 10.30 a 14.30 h.

Degustació d’una cassoleta de bolets amb botifarra esparracada, cuinada en directe a l’era del Museu Arxiu, acompanyada, d’una llesca de pa i un got de vi. 

Fira del bolet
Fira del bolet

Et pot interessar