Després de dos anys d'aturada, Vilassar ha tornat a sortir al carrer per celebrar com es mereix una de les festes més tradicionals i lluïdes de la Vila, la festivitat de Sant Antoni Abat.

 

">

Vilassar reprèn la festa de Sant Antoni Abat

Última revisió 18-01-2023 13:10
18/01/2023

Després de dos anys d'aturada, Vilassar ha tornat a sortir al carrer per celebrar com es mereix una de les festes més tradicionals i lluïdes de la Vila, la festivitat de Sant Antoni Abat.

 

Sigui laborable o festiu, Vilassar es vesteix de gala per fer honor a Sant Antoni Abat, una de les diades més festejades a la Vila i que arrossega més 300 anys d'història. Una celebració que es va veure obligada a fer dos anys d'aturada a causa de la pandèmia i que ha tornat aquest 2023 amb més ganes i força que mai.  

A les 9 del matí, tot i la pluja, ja ressonaven les campanes de l'església i les primeres notes de la Principal de la Bisbal a la plaça de la Vila. Tret de sortida d'una jornada que començava protocol•làriament amb la salutació institucional entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori.

A mig matí, la comitiva de la festa s'obria camí fins al carrer Nou, 22, on es troba la casa de Cal Traginer, la nova ubicació de recollida de la bandera i fer-la a mans de la portant d'enguany, la Núria Sors Roma, acompanyada de la capitana de bandera, la Laia Esquís Casanovas, i els cordonistes, en Bernat Esquís Casanovas i en Gil Sors Roma. Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l'església on Mossèn Antoni Suriol va celebrar l'Ofici Solemne amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

Al punt del migdia, va arribar el moment de fer els Tres Tombs, un acte que segons marca la tradició consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població sempre passant per davant l'església on té lloc la benedicció dels animals. I així es fa a Vilassar. En una plaça de la Vila plena a vessar, les cavalleries van desfilar pels carrers del centre de la Vila. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d'on es feia la venda dels panets de Sant Antoni beneïts.

A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert al bar de La Massa, i al vespre, amb el concert cantat al teatre que va cloure la jorenada de Sant Antoni a Vilassar.