El tram inferior de Pius XII es convertirà en un carrer de sentit únic

Última revisió 26-03-2024 09:25
22/03/2024

A causa de la pluja s'ajornen els treballs de la nova senyalització.

 

El dilluns 25 de març comencen els treballs al tram inferior del carrer Pius XII per convertir-lo en un tram de sentit únic ascendent amb carril bici.  

En el marc de les accions de pacificació dels entorns escolars de Vilassar de Dalt, durant aquesta Setmana Santa es durà a terme una actuació de mobilitat al tram inferior del carrer Pius XII i a l'entorn de l’Escola Francesc Macià. El c. Pius XII es convertirà en un tram de sentit únic de circularió entre Mestre Salamero i Av. Sot d’en Pi, en sentit ascendent. A més a més, s' implantarà un nou carril bici bidireccional en l’espai de calçada alliberat per la supressió d’un dels dos sentits en aquest mateix tram. Aquestes actuacions també inclouran nova senyalització de la calçada amb ús compartit del vehicle i la bicicleta als vials propers a l’equipament. El carril bici connectarà amb el de la carretera de Premià de Mar i, amb la senyalització d'ús compartit de la calçada s'iniciarà una xarxa de carrils bici i carrils compartits que ha de permetre transitar en bicicleta per bona part del municipi.

Durant els dies que durin els treballs, el carrer Pius XII estarà tallat al trànsit i la circulació serà la mateixa que en l'horari d'obertura habitual de l'escola Francesc Macià.

Per altra banda, i aprofitant aquesta actuació, després de Setmana Santa la circulació en aquest tram del carrer Pius XII només es tallarà en les hores d'entrada i sortida de l'escola. Es tracta d'una prova pilot tenint en compte que el sentit únic ha de reduir el trànsit i el soroll a la zona. Els resultats d'aquesta prova es mesuraran amb un sonòmetre per assegurar que els nivells de soroll són els adequats.

Aquestes actuacions s’emmarquen en un seguit de propostes municipals pel foment de la mobilitat tova, segura i sostenible, amb l’objectiu de reduir l’ús del vehicle privat, i per una recuperació progressiva de l’espai públic pel conjunt de la ciutadania, entre les quals també hi ha la renovació de l'entorn de l'Escola bressol Can Roura i el SEM Can Banús.

 

 

 

Et pot interessar