Pla de Mobilitat de Vilassar

Participeu en l'elaboració del nou Pla de Mobilitat de Vilassar!

L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, està tirant endavant un procés participatiu per definir el Pla de Mobilitat 2020-2025. Aquest procés, obert a tothom, té com objectiu conèixer i dissenyar conjuntament el futur de la mobilitat del municipi.

El Pla de Mobilitat 2020-2025 vol definir les estratègies de futur en matèria de mobilitat. En línies generals es tracta d’establir prioritats clares pel que fa a l’ocupació i ús de l’espai públic en termes de mobilitat, posant especial èmfasi en el foment dels desplaçament més sostenibles, la cohesió social i la defensa del medi ambient, tot garantint una millor qualitat de vida per a totes les persones que resideixen, treballen i desenvolupen les seves activitats al municipi.

Durant el darrer trimestre del 2019 s'han dut a terme activitats participatives per tal de recollir propostes i opinions dels ciutadans i ciutadanes amb la finalitat de complementar i enriquir conjuntament les propostes tècniques resultat de la diagnosi inicial.

Per tal d'enfortir el procés participatiu i el desenvolupament del Pla de Mobilitat s'ha creat una Comissió de Seguiment amb persones representants del Consell de Seguretat i Mobilitat i dels diferents grups de treball.  Aquesta Comissió és l’encarregada de donar suport a la difusió del procés, revisar els resultats i dotar de transparència tot el procés. En aquest sentit, farà el seguiment de l'aprovació, desenvolupament i avaluació de tot el Pla de Mobilitat 2020-2025.

Un cop tancada la diagnosi participada, el Pla es troba en la fase propositiva. Un cop elaborat un primer document amb les propostes sorgides de les darreres sessions participatives, s'obre un nou formulari per participar online i es convocaran els darrers tallers participatius a finals del mes d'octubre. Un cop acacat tot el procés participatiu s'inclouran els resultats que es considerin pertinents i viables en el Pla de Mobilitat definitiu.

Consulteu la diagnosi inicial de l'estat actual de la mobilitat al municipi:

Podeu veure la presentació de les propostes al Youtube de l'Ajuntament:

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-10-2020 17:05