Més de 30 anys de bolets a Vilassar

Última revisió 25-10-2021 09:24
25/10/2021

Vilassar va viure, aquest diumenge, la 31a edició de la Fira del Bolet i la Natura en una jornada marcada pel sol i la bona temperatura i amb els bolets i els productes de tardor com a principals protagonistes.

Els actes amb motiu de la Fira del Bolet van començar dissabte al matí amb la sortida familiar al bosc per buscar bolets, que més tard formarien part de la mostra d’espècies al Museu. A la tarda, al pati del museu, va tenir lloc el taller infantil de construccions amb Kapla que va ser tot un èxit.  

La presentació oficial de la 31a Fira del Bolet es va celebrar diumenge al matí amb la presència del president de l'Associació Amics dels Bolets, Llorenç Artigas, el regidor de Promoció de la Vila, Benet Oliva i l'alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró que van estar acompanyats de les autoritats locals convidades i el Diputat del Parlament i vilassarenc, Pau Morales.

Un any més, el carrer Marquès de Barberà va acollir les parades de productes diversos, des dels més artesanals, passant per tots tipus de bolets comestibles, embotits i formatges, cistells, castanyes, menjars cuinats o les diverses parades de col·lectius del municipi.

El Museu va tornar a ser centre neuràlgic de la fira amb la mostra que dona a conèixer les diferents espècies de bolets i n'especifica el nom científic i popular. Un bon lloc de trobada per a totes aquelles persones que vulguin aprendre in situ del món de la micologia. Tot i que enguany no es va poder fer la tradicional esparracada de bolets, no va faltar el lliurament del bolet d’or. Aquest any, l’Associació Amics dels  Bolets van escollir Bolet d’Or 2021, al vilassarenc Cinto Vila per la seva llarga trajectòria en l’àmbit cultural del poble estretament lligada a la Comissió de Sant Antoni, a l’antic Retaule de Vilassar i, especialment, al teatre del Casal Popular on tothom el recorda per ser, durant molt de temps, el dimoni dels Pastorets.