Consulta el programa de la Festa Major dels Sants Genís 2023!

Última revisió 22-08-2023 12:43
22/08/2023

Un any més, Vilassar de Dalt celebrarà la seva Festa Major d'estiu del 19 al 27 d'agost, una setmana d'activitats per a tots els públics organitzades per ajuntament i entitats de la vila.

La inauguració de l'exposició col·lectiva de fotografia del Grup fotogràfic de Vilassar de Dalt farà de pròleg de la Festa Major dels Sants Genís 2023 el dissabte 19 d'agost. Com és habitual, el dia 23 al vespre serà pels gegants de Vilassar i la seva Geganit, un conjunt d'activitats geganteres que culminaran amb la cercavila esbojarrada i festa a Plaça amb DJs.

El calendari oficial de la Festa Major començarà, com és habitual, el dijous 24 d'agost al vespre amb la rebuda dels gegants convidats d'aquest any, els Gegants de Reus i amb els actes protocolaris d'inici de la festa: cercavila, ballada de sardanes, pregó i pregonet a càrrec de la Confraria dels Sants Màrtirs i el Consell d'Infants i el tradicional pa amb tomàquet a Plaça. La primera nit de la festa acabarà amb la música d' 'El ventilador' i 'Ruc'n Roll'.

La Diada dels Sants Genís, el 25 d'agost, tornarà a tenir aroma geganter amb les activitats agrupades sota el títol 'Visca els Sants Genís' amb exposició dels gegants a Plaça, vercavila fins a Can Rafart, vermut i mostra de balls, padrinatge dels gegants petits Lluís i Maria i el comiat dels convidats. Per altra banda, no hi faltarà l'Ofici solemne. A la tarda, els infants de Vilassar podran gaudir d'inflables i jocs divertits a Can Rafart tot fent temps pel Correfoc infantil que començarà a les 10 del vespre a la Plaça del Teatre. Marcel i Júlia i Lal'ba, grups destacats de l'escena musical catalana actual, posaran música a la nit dels Sants Genís.

El grup d'animació familiar La tresca i la verdesca torna a Vilassar per animar el migdia del 26 d'agost a la Plaça de la Vila. Una jornada que es completarà amb la Sindriada a partir de les 6 de la tarda, nit de foodtrucks i restauradors locals, correfoc i concert a Plaça amb la Mercabanda i DJ Nàtura.

El matí de Festa Major l'activitat es traslladarà a l'Hospital de Sant Pere on els gegants de Vilassar hi faran una mostra de balls. Durant tot el matí també podreu gaudir d'una jornada de portes obertes als Forns Romans i de tot un clàssic de la festa, el Concurs d'arrossos (us hi podeu inscriure del 4 al 20 d'agost). Com és tradicional, la Festa Major acabarà amb la sardinada i cantada d'havaneres amb el grup vilassarenc Serra de Marina al Parc de Can Rafart. 

Sants Genís 23
Sants Genís 23