Els Gegants de Reus apadrinaran els gegants petits Lluís i Maria

Última revisió 23-08-2023 08:51
22/08/2023

Els dies 24 i 25 d'agost, els Gegants de Reus seran els convidats especials dels Gegants de Vilassar de Dalt i, a més, es convertiran en padrins dels gegants petits Lluís i Maria.

Amb més de 200 anys d'història, els Gegants de Reus ballaran pels carrers de Vilassar aquesta Festa Major acompanyant els geganters de Vilassar i apadrinaran els petits Lluís i Maria en un acte que tindrà lloc el divendres al migdia.

Com a prèvia a l'acte de padrinatge, l'Ajuntament rebrà la colla convidada en un acte institucional a la Sala de Plens en què també hi assistirà l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita i el director – gerent de l’Institut Municipal Reus Cultura, Oriol Nicolau. Després de la recepció, tindrà lloc la cercavila des de la Plaça de la Vila fins al Parc de Can Rafart on se celebrarà el concert - vermut i, finalment, l'acte de padrinatge dels gegants petits Lluís i Maria. 


La referència documental més antiga de gegants a Reus data del 1620, quan acompanyaren el consell municipal a ofici a la prioral de Sant Pere el dia de Sant Sebastià (antiga festa major d’hivern de la vila). Tot i que tenim notícies anteriors que fan pensar que aquestes figures ja existien, en general s’accepta que els Vitxets, els Moros i els Indis s’estrenaren per les festes celebrades del 23 al 26 de novembre de 1805 amb motiu de la col·locació de la primera pedra del canal que havia d’unir Reus i Salou. Amb la voluntat de fer un grup geganter que figurés les quatre parts del món en referència a l’important comerç reusenc de l’època, gràcies a diverses iniciatives, el conjunt geganter reusenc es completà amb la creació dels Japonesos, el 1956, i els Negres, el 1989, ambdues parelles obra de l’escultor reusenc Ramon Ferran.

Reus
Reus