El concurs d'arrossos, l'hora del conte i els concerts a can Rafart omplen el programa del tercer dia de Festa Major

Última revisió 27-08-2021 10:10
27/08/2021

La cinquena edició del concurs d'arrossos va reunir una dotzena de participants que van voler demostrar novament les seves dots culinàries públicament. A la tarda, l’activitat pels més menuts va ser a la biblioteca can Manyer amb l’hora del conte. I, a la nit, el parc de can Rafart es va tornar a omplir per escoltar el nou projecte dels Bigwé i Germà Negre.

L'activitat del dijous 26 d'agost, tercer dia de la Festa Major, va engegar a les 12 del migdia a la plaça de la Vila amb la cinquena edició de l'esperat concurs d'arrossos. Un total 12 participants van començar a elaborar els seus arrossos sota la mirada del públic assitent i els membres del jurat. Any rere any, el nivell va pujant i les especialitats van variant i buscant la originalitat. S'hi van poder veure les paelles tradicionals marineres, de muntanya o de verdures, arrossos a la cassola amb diferents estils, arrossos de bolets, de sobrassada, de cranc blau, de cua de vadella...

A 1/4 de 3 de la tarda tots els arrossos havien d'estar llestos i el jurat a punt per tastar-los un per un i valorar-ne el gust. Els tres membres del jurat van valorar diferents aspectes abans de donar el veredicte final i, tot i que van tenir feina per decidir-se, finalment el premi al millor plat del concurs va ser per un arròs d’escórpora cuinat per l'Aleix Dunyó i en Francesc Xiberta. El premi a la millor qualitat-preu va ser per un arròs de tardor amb bolets, carbassa i cansalda de l’equip d’en Pau Castillo i En Pere Lloveras. I el premi a l’arròs més original va ser pel d’en Toni Sala i en Salvador Martí cuinat amb gamba, calamar, sobrassada i sípia.

Com ja és habitual, donats el premis, es va fer un obsequi a tots els participants i la festa va continuar menjant tots els arrossos cuinats.

A la tarda, l’activitat pels més menuts va ser a la biblioteca can Manyer amb l’hora del conte "En Bum i l'estel dels desitjos" que es va portar a terme amb l'aforament complet.

I, a la nit, el parc de can Rafart va tornar a ser l'epicentre de la festa per escoltar el nou projecte del grup local Bigwé que feien el seu primer bolo a Vilassar. Tot seguit, la nit va acabar amb la música dels catalans Germà Negre.