Els gegants, les sardanes i els pregons omplen el primer dia de la Festa Major dels Sants Genís

Última revisió 25-08-2021 10:11
25/08/2021

Dimarts 24 d’agost a la tarda, es va donar per inaugurada la Festa Major dels Sants Genís amb una cercavila dels gegants de Vilassar, la ballada de sardanes, el pregó i el pregonet, el sopar de pa amb tomàquet i el concert de La Banda del coche rojo.

Com ja és habitual els gegants de Vilassar van donar el tret de sortida a la Festa Major d'agost. Una cercavila protagonitzada per totes les figures del gegants i gegantons de Vilassar va recórrer els carrers del poble des de la plaça de la Vila fins al parc de can Rafart on van fer la ballada final. Mentrestant a l’era de la casa de can Rafart tenia lloc la ballada de sardanes, organitzada pel Grup Sardanista i que enguany va comptar amb la Cobla Ciutat de Girona.

Tot seguit, va arribar el moment del pregó i el pregonet que van repetir pregoneres, ja que l’any passat els van haver de pronunciar a porta tancada, després que els actes festius se suspenguessin a causa de l'alt risc de contagis de la Covid-19.

Les pregoneretes i representats del Consell d’Infants, Noa Pujol Díaz i la Lila Tamet Martínez, s'havien preparat un discurs conjunt que finalment van poder llegir públicament. De la mateixa ho va fer la vilassarenca Montse Tàpies que va ser la persona escollida enguany per recitar el pregó de Festa Major per la seva relació amb la família de la botiga centenària de can Peret Sabater i, alhora, infermera de professió, fet que la fa estar a primera línia en aquesta crisi sanitària.

Els dos pregons els vam poder escoltar al parc de can Rafart i a través de la ràdio municipal. Ara els podeu recuperar al canal d’Instagram de l’Ajuntament de Vilassar des d’on també van ser retransmesos en directe.

Abans de tancar l’acte, l'alcaldessa, Carola Llauró, va voler desitjar una bona Festa Major a tots els vilassarencs i vilassarenques recordant que encara cal responsabilitat per fer una festa segura.

La nit la va tancar La Banda del coche rojo després del sopar de pa amb tomàquet que aquest any s'ha pogut recuperar amb totes les mesures de seguretat.